úterý 21. června 2011

Thor (2011)

Thor
USA
Režie: Kenneth Branagh
Hrají: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins, Natalie Portman


Jeden z mnoha letošních snímků s komikovou tématikou neměl žádné výraznější ambice, jako například The Avengers, ve kterých spojí své síly nejmocnější hrdinové studia Marvel (krom Thora samotného například Hulk, Kapitán Amerika nebo Iron Man), ani nenavazoval na již rozjetou sérii jako třeba nedávno uvedení X-Men: První třída. Jeho cílem tedy bylo vydělat nějaké ty peníze a vytvořit díl skládanky, kterou již zmínění Avengers spojí.

Dá se říct, že svůj cíl vcelku splnil – rozpočet se mu vrátil téměř dvojnásobně a shakespearovský režisér Kenneth Branagh zaručil, že film nebude propadákem ani z kvalitativního hlediska. Přece jen dostal k dispozici oscarové herce (Hopkins, Portman) a tolik peněz, že triky až na pár vyjímek vypadají opravdu úchvatně. Nicméně scénář nepřináší naprosto nic nového, hlavní záporná postava, ač skvěle zahraná, má zoufale málo prostoru a celkově se snímek zdá velmi osekaný - Branagh, zvyklý točit čtyřhodinové Hamlety, byl nucen stěsnat děj do hodin dvou, a je to poměrně znát.

Pro fanoušky sci-fi, fantasy a komiksu je tedy Thor ideálním filmem, pro ty ostatní pouhou oddechovou zábavou na jedno použití.

70%

Žádné komentáře:

Okomentovat