úterý 21. června 2011

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011)

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
USA
Režie: Rob Marshall
Hrají: Johnny Depp, Penélope Cruz, Geoffrey Rush, Ian McShane


První díl jedné z nejpopulárnějších filmových sérií současnosti, ve kterém se neobjeví miláček davů Orlando Bloom a jeho sličná společnice Keira Knightley. Náhrady za mladého piráta jsme se nedočkali, zatímco v druhém případě oko pánského osazenstva kinosálů jistě potěší účast Penélope Cruz, která si zahraje (celkem očekávaně) bývalou milenku hlavního hrdiny. 

Stejně tak se nám na scéně zjevuje nový záporák s tváří Iana McShana. Ten jako Černovous sice nepředvádí žádnou extra sílu nebo nadpřirozenou moc, nicméně je skvěle zahrán a má ve filmu několik na tělo psaných scén.

Kvalita prvního dílu zůstává i na třetí pokus nepřekonána, ačkoliv druhé i třetí pokračování čtyřka minimálně dostihuje. Z hlediska scénáře se film blíží právě k jedničce – opět zde vidíme dobrodružnou výpravu za pokladem namísto pokusů o nějakou mytologii nebo epičnost. Jsou zde scény, které zaujmou mladší diváky, ale i takové, které se zalíbí i divákovi náročnějšímu – například ta s mořskými pannami jakoby se do filmu vetřela z jiného, mnohem děsivějšího snímku. Pokud od Pirátů čekáte podívanou pro vypnutý mozek, budete zajisté spokojeni. Co na tom, že minimálně třetinu zážitku zprostředkoval člověk jménem Hans Zimmer.


65%

PS: 3D je zbytečné, vzhledem k tomu že se převážná část děje odehrává ve tmě, kde díky brýlím vidíme ještě hůře.


Žádné komentáře:

Okomentovat