pondělí 14. února 2011

X-men strike back!

Aby jsme si to hned na začátek ujasnili, nejsem žádný nadšenec do původních X-men filmů - uznávám jejich kvality, ale plastové vysunovací drápy doma nevedu. Když ale plánovaná pokračování vezmou do rukou jedni z nejschopnějších režisérů poslední doby, myslím, že se máme na co těšit.


Příběh první:
The Wolverine

O tomto pokračování X-Men: Origins z roku 2009, plánovaném na rok příští, se toho zatím moc neví. Ale to co víme, nám dává tušit že kvalita série tímto dílem vysoce vzroste - amatéra Gavina Hooda na režisérské stoličce nahradí Darren Aronofsky, který momentálně bojuje o Oscary se svou Černou labutí, a na svém kontě má perly jako Requiem za sen nebo The Fountain. Dřívější spolupráce s Hughem Jackmanem, který se vrací do hlavní role, by tedy byla, což je zajisté další plus.



Příběh druhý:
X-Men: First Class

Jackman nemůže být všude, což je možná trochu štěstí, poněvadž letošní prequel k původní trilogii se zaměřuje na neméně důležité postavy, a to na Profesora X a Magneta. Tedy, lépe řečeno na Charlese Xaviera a Erika Lensherra - děj bude sledovat události, které vedly k tomu že se tito dva rozhádali, přijali ona drsná jména a započali mutantí válku. 

Co se týče režisérského postu, pokud jste někdy slyšeli o Kick-Ass, můžete jásat. Ano, Matthew Vaughn, jeho tvůrce, se uvolil, že před natočením dvojky poctí svou přítomností studio Fox a soudě podle nedávno zveřejněného traileru můžeme očekávat solidní akční jízdu proloženou psychologickou studií obou hlavních hrdinů a vztahu mezi nimi. Zmíněný trailer zde.

A nejen režisér, i herecké obsazení slibuje solidní pecku. Ústřední dvojici ztvární James McAvoy (Wanted, Pokání; foto) a Michael Fassbender (Hanebný pancharti; foto), kteří jsou dle mého názoru (ovlivněného trailerem) pro role jako stvořeni.

Premiéra v ČR 2.6.2011.

Edit: Na webu ign.com se trailer objevil takzvaně "pod lupou", tzn. s dávkou velmi trefných komentářů ze strany dvou "X-men geeků." Ke shlédnutí s českými titulky zde.


Žádné komentáře:

Okomentovat